Pletenec s javorovým sirupom
Prísady : lístkové cesto ( môže byť aj mrazené ) , javorový sirup , orechy , mlieko , maslo alebo margarín , cukor , polohrubá múka , voda
plnka :
1 pohár vody
½ pohára masla alebo margarínu
10 ml javorového sirupu
1 pohár polohrubej múky
3 veľké vajcia
poleva :
1 a ½ pohára práškového cukru
2 pol . lyžice masla alebo margarínu
10 ml javorového sirupu
2 pol . lyžice mlieka
¼ pohára posekaných pekanových orechov
lístkové cesto
Pohár múky vysypte do veľkej misky , posekajte pol masla .
Pomaly prilievajte niekolko lyžíc vody a mieste rúk . Potom masu rozdeľte na
polovicu . Každú polovicu rozvaľkajte na obdĺžnik 30cm x 8 cm na nevymastený
papier na pečenie . Zatiaľ odložte .
Rúru predhrejte na 180 ° C.
plnka
1 šálka vody a ½ šálky masla zmiešajte a na miernej teplote zahrievajte , kým sa zmes
nezačne variť ( 6-8 minút ) . Vmiešajte javorový sirup a jednu šálku múky .
Znížte teplotu ohňa na minimum a miešajte , kým sa zmes nezačne
variť ( cca 1 minútu ) . Zložte z ohňa . Postupne rozbite vajcia a všetko vymiešajte
dohladka a doleskla .
Na každý obdĺžnik lístkového cesta nalejte polovicu vaječnej zmesi . Pečte 50-55 minút ,
kým cesto nie je chrumkavé a dozlatista upečené . Nechajte vychladnúť minimálne 20
minút .
poleva
Zmiešajte všetky prísady polevy v malej mixovacia miske . Na malej rýchlosti mixujte
asi minútu . Potom na veľkej rýchlosti , kým poleva nie je hladká a krémová . postupne
pridajte mlieko ( asi 1 čajovú lyžičku ) , kým nebude mať požadovanú hladkosť .
Polevu nalejte na cesto a posypte orieškami .