Uverejnené

Palacinky s javorovým sirupom

Palacinky s javorovým sirupom

Palacinky s javorovým sirupom

Bez tejto lahôdky sú pravé americké nebo kanadské raňajky nepredstaviteľné. Tamojšie palacinky sú vďaka kypriacemu prášku nadýchané ako obláčiky. Milujú ich deti aj dospelí!

Čas prípravy: 15 minút

Čas vyprážania: 20 minút

Porcie: 4

POTREBUJEME:

– 200 g hladkej múky (môže byť aj polohrubá alebo obidva druhy v pomere 1:1)

– štipka soli

– 1 celé vajce a 1 žĺtok

– ½ balíčka prášku do pečiva

– 300 ml mlieka

– 15 g roztopeného masla

– javorový sirup a (roztopené) maslo na podávanie

– rastlinný olej na vyprážanie palaciniek

POSTUP:

1. Múku so soľou a kypriacim práškom preosejte do misky. Utvorte jamku a vlejte do nej vajce a žĺtok. Za stáleho miešania začnite pomaly prilievať mlieko. Keď ho prilejete polovicu, pridajte roztopené maslo a prešľahajte zmes dohladka. Vlejte zvyšné mlieko, ešte raz prešľahajte a nechajte cestíčko pár minút odpočívať.

2. Na rovnej panvici s nepriľnavým povrchom rozohrejte trochu oleja. Malou naberačkou vlejte cesto (pred vyprážaním ho ešte raz prešľahajte), krúživým pohybom ho rozprestrite po panvici a palacinky opražte po obidvoch stranách dozlata.

3. Hotové palacinky podávajte teplé, preliate javorovým sirupom, prípadne maslom.