Uverejnené

Tvarohový koláč s javorovým sirupom

Tvarohový koláč s javorovým sirupom

Tvarohový koláč s javorovým sirupom

Jednoduchý nepečený koláč s tvarohovou náplňou a polevou, navrchu posypaný orieškami.

Čas prípravy: 1 hod. 15 minút

POTREBUJEME:

Cesto:

1 balík vanilkových oplátok

2 lyžice cukru

5 lyžíc rozpusteného masla

Náplň:

50 ml citrónovej šťavy

2 lyžice javorového sirupu

1 balíček tvarohu

1 plechovka kondenzovaného mlieka

Poleva:

1 vajce

1-2 lyžice kukuričného škrobu

75 ml vody

150 ml javorového sirupu

Posýpka:

50 g vlašských orechov

POSTUP:

1. Vanilkové oplátky rozdrobíme a zmiešame s cukrom a maslom. Vytvoríme kompaktnú hmotu, ktorú rozprestrieme na dno tortovej formy. Tortovú formu vložíme do mrazničky.

2. Medzitým si pripravíme náplň. Tvaroh našľaháme s mliekom, citrónovou šťavou a dvomi lyžicami javorového sirupu. Náplňou potrieme vychladnuté cesto. Koláč dáme opäť na 2 – 3 hodiny do chladu.

3. Pre prípravu polevy najprv zvaríme javorový sirup s vodou. Necháme ho trochu vychladnúť a primiešame vajce rozšľahané s kukuričným škrobom. Za stáleho miešania zmes opäť privedieme do varu a hneď, ako začne hustnúť, ju odstavíme z ohňa. Vlažnou zmesou prelejeme koláč.

4. Koláč nakoniec posypeme orieškami.

5. Do podávania skladujeme tvarohový koláč s javorovým sirupom v chlade.