Vedecká štúdia zistila v javorovom sirupe prítomnosť viac, ako 20 antioxidantov bojujúcich proti chorobám.
Podľa novej štúdie vedenej Univerzitou Rhode of Island, Dr. Navindra Seer objavil v javorovom sirupe viac ako 20 zložiek, ktoré úzko súvisia s ľudským zdravím, pričom 13 z týchto zložiek bolo v javorovom sirupe odhalené prvýkrát.
,,Dnes už vieme , že javorový strom má silné antioxidanty,, hovorí Dr. Seer.
Mnohé z týchto antioxidantov, ktoré majú preukázateľne protirakovinotvorné, antibakteriálne a antidiabetické vlastnosti, sa nachádzajú v javorovom sirupe .
,,Ľudia sa čoraz viac zaujímajú o zdravšie možnosti v stravovaní,,
Ešte pred touto štúdií bolo známe, že javorový sirup je plný prírodných minerálnych látok a vitamínov, vrátane zinku , mangánu a vápnika . Tie isté antioxidačné zložky sa našli v bobuľovom ovocí a toto je vzrušujúci pokrok , pretože ľudia predtým nespájali sladidlo so zdravými biologickými vlastnosťami .
,,Ľudia sú dnes oveľa viac uvedomelí a znalí zdravotných výhod , ktoré prinášajú čisté, prírodné, potraviny,, povedal Dr. Seer.
Keď si vyberáme javorový sirup ako sladidlo, je zdravšie použiť 100 % čistý produkt . Súčasná štúdia preukázala, že 50 percent Američanov si nie je vedomých toho, či sirup ktorý konzumujú je skutočný javorový sirup, alebo len ,,sirupom na palacinky,, .
Zdravý, čistý, javorový sirup je chuťovým základom pri varení a má mnohé využitie v gastronómii aj okrem raňajkových jedál, napríklad ako sladidlo do čaju, kávy, zálievka na zeleninu, alebo glazúra na grilovanú hydinu alebo rybu .
Javorový sirup je jedinečný. Je to jediný produkt v potravinárstve, ktorý pochádza z miazgy stromu. Počas histórie z jeho zdravotných výhod profitovali mnohé kultúry, používajúc ho ako liek na rôzne choroby vrátane chrípky, bolestí žalúdka, vysokého krvného tlaku a cholesterolu. Vysoké hladiny zinku a mangánu v javorovom sirupe sú nápomocné pre zdravie srdca a zlepšujú imunitný systém .